Ugrás a tartalomra

DOKUMENTUMOK FELTÖLTÉSE

TOVÁBB AZ ADATBANKI FELTÖLTÉSRE

 

 Az Adatbanki feltöltés a 313/2012 sz. kormányrendelet és a 16/2010 sz. kormányrendelet által meghatározott dokumentumok elektronikus feltöltésére szolgáló felület.

A Dokumentációs Központ Elektronikus dokumentum feltöltés weboldala a 313/2012 számú kormányrendeletben és a 16/2010 számú kormányrendeletben előírtak szerint az építésügy, a településfejlesztés és -rendezés, a területfejlesztési koncepciók, programok és a területrendezési tervek körébe tartozó dokumentumok elektronikus beküldését, illetve fogadását támogatja.

A dokumentumokat PDF (Portable Document Format) vagy az elektronikus ügyintézési eljárásban alkalmazható dokumentumok részletes technikai szabályairól szóló külön jogszabályban előírtaknak megfelelő formátumban kell a Dokumentációs Központ részére elektronikus úton átadni.

Figyelem! A 313/2012 számú kormányrendelet rendelkezéseinek értelmében 2013. január 1-től az energetikai tanúsítások feltöltése az e-tanúsítás rendszerben, az építési engedélyeztetési eljárás dokumentumainak feltöltése pedig az ÉTDR rendszerben történik.

A dokumentumokat

  • 100 MB terjedelemig az Ügyfélkapun keresztül vagy egyszer írható elektronikus adathordozón,
  • 100 MB terjedelem felett minden esetben postai úton kell megküldeni.

A dokumentumok beküldésekor az itt felsorolt adatokat szükséges megadni.

 

A fogadó felület használatáról itt lehet tájékozódni.

Fájl feltöltés:

  • Egy adatlaphoz legalább egy, szükség esetén több fájlt lehet feltölteni.
  • Egy fájl feltöltése előtt a fájlhoz rövid leírást lehet megadni.
  • Egy fájl feltöltése - mérettől függően - több percig is tarthat! Ezért kérjük, minden esetben várják meg a sikerességről szóló üzenetet!
  • A kitöltött adatlaphoz tartozó fájlok feltöltését több lépésben is lehet végezni.
  • Hibás feltöltés esetén a már feltöltött fájl törölhető.

 

Kérjük, a dokumentumszolgáltatással kapcsolatos szakmai kérdésekkel forduljon a Dokumentációs Központ Ügyfélszolgálatához.