Ugrás a tartalomra

Tervtárunk több millió tervlapot számláló gyűjteménye szabadon kutatható, előzetes bejelentkezést követően pedig betekintésre is van lehetőség. Ügyfeleink részére másolatszolgáltatást is biztosítunk a szerzői jogok vizsgálatával és figyelembe vételével.

Dokumentumszolgáltatás

  • Első lépésként érdemes minél jobban körbeírni a keresett épületet, helyszínt, dokumentumokat. Az információkutatásban segítségünkre lehetnek az alábbi információk: cím, helyrajzi szám, az épület közismert neve, építész, tervezővállalat neve. Természetesen előzetes katalógushasználat nélkül is rendelkezésre állunk: elérhetőségeinken elég megadni a keresett tervhez, ingatlanhoz kapcsolódó címet, helyrajzi számot, paramétereket, vagy egy könyv címét, és kollégáink felkutatják állományunkban a keresett dokumentumot, információt.
  • A katalógusban való kereséshez ITT talál segítséget.
  • Amennyiben a katalógus használatával sikerült megtalálni a keresett dokumentumok adatait, azt e-mailben (tervtar@ekm.gov.hu), telefonon vagy személyesen lehet leadni tervtáros, könyvtáros munkatársainknak. A megtekinteni kívánt dokumentáció adatai közül a címet, a raktári jelzetet és a példányazonosítót szükséges megadni. Ebben az esetben kollégáink előkészítik a kért dokumentumokat, kérdés esetén felveszik a kapcsolatot az ügyféllel, betekintéskor pedig nem kell várni a szolgáltatásra.
  • Betekintésre abban az esetben van lehetőség, ha kollégáink már jelezték az Ügyfél számára, hogy előkészítésre kerültek a kért dokumentumok. Betekintésre csupán előzetes időpontegyeztetést követően van lehetőség! 

5. Mivel állományunk túlnyomórészt egyedi dokumentumokból áll, azokat csak olvasótermi megtekintésre adjuk ki. E szolgáltatásunk ingyenes, regisztrációhoz kötött csupán, nincs beiratkozási díj sem.

  • Információszolgáltatás az állományra vonatkozóan (Dokumentációs Központ katalógusa)
  • Betekintés – tervtári és könyvtári dokumentációk olvasótermi használata
  • Digitális vagy papíralapú másolatszolgáltatás
  • Információkutatás gyűjtőkörünkhöz kapcsolódóan

A térítésköteles szolgáltatásokról bővebb információ a szolgáltatási díjtételeket tartalmazó aloldalon olvasható.

Gy.I.K.

Van lehetőség az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ honlapján regisztrálni és regisztráció után elektronikusan megtekinteni a Katalógusból kiválasztott dokumentumokat?
A Dokumentációs Központ honlapján nincs lehetőség regisztrációra. Mind Fotótárunk és Filmarchívumunk, mind Katalógusunk kívülről hozzáférhető: a feltöltött fényképek és filmek, illetve katalógusunk leíró rekordjai online kereshetők és találat esetén megtekinthetők. A katalógusban szereplő dokumentumok digitálisan nem kiszolgáltathatók, az azokba való betekintésre minden esetben információkutató kollégáinkkal való konzultáció után, előre egyeztetett időpontban van lehetőség kutatótermünkben. Azokról másolat ezután igényelhető, a másolatszolgáltatási díj megfizetése után. 

Ha nem végeztem a kikért dokumentumok áttekintésével – eltetethetem őket későbbre? 
A Dokumentációs Központ kutatótermének tárolókapacitása és a dokumentumok más kutató részére történő esetleges kiszolgáltatása miatt a kikért dokumentumokat két hétig tároljuk. A nem használt dokumentumok két hét után visszakerülnek raktárban kijelölt helyükre – ha azokat 14 napon túl használni kívánó kutatóink tudják, hogy csak a két hetes türelmi időn túl fogják tudni azokat újra kutatni, kérjük, kapcsolattartó ügyintézőinkkel egyeztessenek új időpontot, időpontokat. Az előre egyeztetett időponton a Dokumentációs Központ munkatársainak értesítése nélkül történő meg nem jelenés esetén a vonatkozó tervdokumentáció aznap visszakerül raktári helyére, annak kutatása új kikéréssel és új időpont-egyeztetéssel történhet.