Ugrás a tartalomra

A REGISZTRÁCIÓ LÉPÉSEIRŐL, VALAMINT A MEGADOTT ADATOK ELLENŐRZÉSÉRŐL ITT OLVASHAT.

NYILATKOZATTEVŐ ADATAI

KAÜ azonosító: Ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, ügyfélkapu+, telefonos azonosítás vagy arcképes azonosítás.

Nyilatkozattevő neve: Annak a neve, aki a bejelentő adatlapot ki-és feltölti az Építészeti Szerzői Jogi Nyilvántartás elektronikus felületére. Nem publikus.

Kamarai azonosító: Nyilatkozattevő tervező esetén a tervező élő kamarai azonosítója. Nem publikus.

Nyilatkozattevő jogállása: Építész tervező (a terv szerzője) / Építtető / Szerzői vagyoni jogosult. Nem publikus.

Partner KAÜ email: Ha az építészeti alkotás szerzője tölti ki és fel a nyilatkozatot, az építtető – ha az építtető tölti ki és fel a nyilatkozatot a szerző KAÜ-azonosításhoz használt e-mail címét szükséges megadni! A DOKIR nem küld értesítést a megadott e-mail címre, így a nyilatkozattevőnek kell értesítenie tervezési szerződésben és kötelező nyilatkozatban megjelölt partnerét arról, hogy megtette a bejelentést. A partner ezután belép saját KAÜ-azonosítójával az ÉSZJNY felületén (https://www.oeny.hu/oeny/dokir/#/) és jóváhagyja a függőben lévő nyilatkozatot! Nem publikus.

Nyilatkozattevő: tervező > KAÜ e-mail: az építtető Ügyfélkapun regisztrált e-mail címe!

Nyilatkozattevő: építtető > KAÜ e-mail: a tervező Ügyfélkapun regisztrált e-mail címe!


NYILATKOZAT TÁRGYA

Épület/tervdokumentum megnevezése: A tervdokumentáción található valamely beazonosításra alkalmas adat, adatcsoport, pl. „kétlakásos lakóépület” vagy „Szakellátó Központ”. A cím vagy a cím egy része is megadható, de később külön kitöltendő mezőadatként egyébként is kötelező megadni.  Publikus.

Készítés dátuma: Az épület készítésének ideje, időintervalluma. Kérjük, hogy a dátum helyes formátumban történő rögzítéséhez használja a rendelkezésre álló naptármezőket, amelynek megfelelő adataira kattintva könnyedén kiválasztható az év, a hónap és a nap. Publikus.

Tervtípus: Kérjük, hogy a legördülő mező lehetőségei közül válassza ki az Ön által bejelenteni kívánt épület, tervdokumentáció típusát! Publikus.

Tervszám: A bejelenteni kívánt épület tervdokumentációjának azonosítására szolgál. Publikus.

CÍMADATOK

Cím: A bejelenteni kívánt épület címe. A címmezőbe kattintva címkereső felületet talál, amely tartalmazza az irányítószámot, a települést, a település kerületét, a közterület megnevezését és típusát, illetve a házszámot – többlakásos épületek esetében további, pontosításra szolgáló lehetőségként megjelenik az épületjel, a lépcsőház, az emelet, az ajtó, illetve a postafiók – ha van. A helyrajzi szám minden esetben kitöltendő. Ha a bejelenteni kívánt épület több településföldrajzi címet foglal el, az „Új cím hozzáadása” gombra kattintva az első adatcsoporthoz képest más címre eső épületeket, épületrészeket is hozzáadhatja! 

Amennyiben a rendszer nem engedi a címet megadni (pl. külterület esetén), kérjük, írja be a címet az Épület megnevezése rovatba, hogy beazonosítható legyen! Publikus.

Egykori cím: Csak akkor kitöltendő, ha releváns információkat tartalmaz, pl. a tervezés és a bejelentés ideje között megváltozott a közterület neve, jellege, stb. Publikus.

Egykori hrsz: Amennyiben releváns. Publikus.


SZERZŐ (TERVEZŐ) ADATOK. Aki a tervezési szerződésben a Megrendelő által kért tervezőmunka elvégzésére és a tervdokumentáció átadására köteles.

Szerző (tervező) vezetékneve: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy vezetékneve. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.

Szerző (tervező) keresztneve: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy keresztneve. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.

Kamarai azonosító: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy kamarai azonosítója. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.


TERVEZŐK

Tervezővállalat neve: A bejelenteni kívánt építészeti alkotás szerzőjét foglalkoztató vállalkozás megnevezése. Publikus.

Cégjegyzékszáma vagy a bírósági nyilvántartásba vétel adatai: A bejelenteni kívánt építészeti alkotás szerzőjét foglalkoztató vállalkozás cégjegyzékszáma. Nem publikus.


SZERZŐI VAGYONI JOGOSULT ADATAI. Az adott építészeti mű vonatkozásában a szerzői vagyoni jogokkal rendelkező természetes vagy nem természetes személy, akit a tervek felhasználásáért ellenszolgáltatás, ún. „jogdíj” illet meg.

Szerzői vagyoni jogosult neve: Annak a természetes vagy nem természetes személynek neve, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Publikus.

Lakhely/Székhely: Annak a természetes vagy nem természetes személynek címe, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus.

Jogtulajdonos minősége: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Nem természetes személy/ Természetes személy) rovatát! Nem publikus.

Email cím*: Annak a természetes vagy nem természetes személynek az elektronikus levelezési címe, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus adat, az ügyintézőtől kérvényezhető. 

Telefonszám*: Annak a természetes vagy nem természetes személynek a telefonszáma (mobil vagy vezetékes), akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus adat, az ügyintézőtől kérvényezhető. 

Tulajdonhányad mértéke: Amennyiben a bejelenteni kívánt építészeti alkotást szerző építész-tervező a tervezési szerződésben átruházta a szerzői vagyoni jogokat az építtetőre vagy építtetőkre, úgy szükséges minden partnert feltüntetni a tulajdonhányad mértékével együtt. Szabadon kitölthető mező. Publikus.

Jogszerzés módja: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Munkaviszony/ Öröklés/ Tervezési-felhasználási szerződés/ Tervpályázat) rovatát! Publikus.

Vagyoni jog típusa: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Korlátlan felhasználás/ Korlátozott felhasználás) rovatát! Publikus.


MEGJEGYZÉS. Megjegyzésként szabad szövegként bármilyen egyéb, mezőadatként nem szerepeltethető információ megadható. A megjegyzések nem publikusak, azokat csak az ügyintézők látják.

Kapcsolódó dokumentum: A szerzői vagyoni jogokat igazoló dokumentum, pl. szerződés, tervpecsét stb. Nem publikus információ – ügyintézők a meglétét vagy hiányát látják, tartalmát nem ismerik-ismerhetik meg. 

Státusz: A nyilatkozat a leadást követően megjelenik a saját bejelentések között, amely 15 napra közleménybe kikerül az http://eszjny.lechnerkozpont.hu/ oldalra, valamint az e-epites.hu-ra. Amennyiben senki nem vitatta a nyilatkozatot, az átkerül a publikus felületre.


Publikus adat = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan megjelenő, nyilvános adat.

Nem publikus adat = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan NEM megjelenő, NEM nyilvános adat. Csak az ügyintézők számára hozzáférhető.

Nem publikus adat* = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan NEM megjelenő, NEM nyilvános adat. Beérkező állampolgári és/vagy hatósági kérésre az ügyintézők által a kérelmező rendelkezésére bocsátható.


A nyilatkozat feltöltését követően értesíteni szükséges a partnert, hogy az oldalra saját ügyfélkapus adatainak segítségével lépjen be (ez az az e-mail cím, amit a "Partner KAÜ-azonosítóként" adtak meg). A felületen a "Saját bejelentések" fülön az alábbiak szerint kell látnia a bejelentést, a ceruza ikonra kattinva és az oldal aljára görgetve el tudja azt fogadni, amennyiben mindennel egyetért.

KITÖLTÖM