Ugrás a tartalomra

NYILATKOZATTEVŐ ADATAI

KAÜ azonosító: Ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, ügyfélkapu+, telefonos azonosítás vagy arcképes azonosítás.

Nyilatkozattevő neve: Annak a neve, aki a bejelentő adatlapot ki-és feltölti az Építészeti Szerzői Jogi Nyilvántartás elektronikus felületére. Nem publikus.

Kamarai azonosító: Nyilatkozattevő tervező esetén a tervező élő kamarai azonosítója. Nem publikus.

Nyilatkozattevő jogállása: Építész tervező (a terv szerzője) / Építtető / Szerzői vagyoni jogosult. Nem publikus.


NYILATKOZAT TÁRGYA

Épület/tervdokumentum megnevezése: A tervdokumentáción található valamely beazonosításra alkalmas adat, adatcsoport, pl. „kétlakásos lakóépület” vagy „Szakellátó Központ”. A cím vagy a cím egy része is megadható, de később külön kitöltendő mezőadatként egyébként is kötelező megadni. Publikus.

Készítés dátuma: Az épület készítésének ideje, időintervalluma. Kérjük, hogy a dátum helyes formátumban történő rögzítéséhez használja a rendelkezésre álló naptármezőket, amelynek megfelelő adataira kattintva könnyedén kiválasztható az év, a hónap és a nap. Publikus.

Tervtípus: Kérjük, hogy a legördülő mező lehetőségei közül válassza ki az Ön által bejelenteni kívánt épület, tervdokumentáció típusát! Publikus.

Tervszám: A bejelenteni kívánt épület tervdokumentációján szereplő tervszám. Publikus.


CÍMADATOK

Cím: A bejelenteni kívánt épület címe. A címmezőbe kattintva címkereső felületet talál, amely tartalmazza az irányítószámot, a települést, a település kerületét, a közterület megnevezését és típusát, illetve a házszámot – többlakásos épületek esetében további, pontosításra szolgáló lehetőségként megjelenik az épületjel, a lépcsőház, az emelet, az ajtó, illetve a postafiók – ha van. A helyrajzi szám minden esetben kitöltendő. Ha a bejelenteni kívánt épület több településföldrajzi címet foglal el, az „Új cím hozzáadása” gombra kattintva az első adatcsoporthoz képest más címre eső épületeket, épületrészeket is hozzáadhatja! Publikus.

Egykori cím: Csak akkor kitöltendő, ha releváns információkat tartalmaz, pl. a tervezés és a bejelentés ideje között megváltozott a közterület neve, jellege, stb. Publikus.

Egykori hrsz: Amennyiben releváns. Publikus.


SZERZŐ (TERVEZŐ) ADATOK. A tervezői szerződésben a bejelenteni kívánt építészeti alkotás szerzőjeként (tervező/építész-tervező) rögzített adatokkal szereplő természetes személy. 

Szerző (tervező) vezetékneve: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy vezetékneve. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.

Szerző (tervező) keresztneve: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy keresztneve. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.

Kamarai azonosító: A bejelenteni kívánt épületet tervező személy kamarai azonosítója. A nyilatkozat publikus adata. Publikus.


TERVEZŐK

Tervezővállalat neve: Ha a bejelenteni kíván épület egy jogutód nélkül megszűnt vagy jogutóddal tovább működő állami építőipari vállalattal munkaszerződésben állva jött létre, a szerzőt foglalkoztató tervezővállalat neve. Publikus.

Cégjegyzékszáma vagy a bírósági nyilvántartásba vétel adatai: Ha a bejelenteni kíván épület egy jogutód nélkül megszűnt vagy jogutóddal tovább működő állami építőipari vállalattal munkaszerződésben állva jött létre, a szerzőt foglalkoztató tervezővállalat neve. Nem publikus.


SZERZŐI VAGYONI JOGOSULT ADATAI. Az adott építészeti mű vonatkozásában a szerzői vagyoni jogokkal rendelkező természetes vagy nem természetes személy, akit a tervek felhasználásáért ellenszolgáltatás, ún. „jogdíj” illet meg.

Szerzői vagyoni jogosult neve: Annak a természetes vagy nem természetes személynek neve, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Publikus adat.

Lakhely/Székhely: Annak a természetes vagy nem természetes személynek címe, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus adat.

Jogtulajdonos minősége: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Nem természetes személy/ Természetes személy) rovatát! Nem publikus adat.

Email cím*: Annak a természetes vagy nem természetes személynek az elektronikus levelezési címe, akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus adat, az ügyintézőtől kérvényezhető. 

Telefonszám*: Annak a természetes vagy nem természetes személynek a telefonszáma (mobil vagy vezetékes), akit a tervek felhasználásért járó jogdíj megillet. Szabadon kitölthető mező. Nem publikus adat, az ügyintézőtől kérvényezhető. 

Jogszerzés módja: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Munkaviszony/ Öröklés/ Tervezési-felhasználási szerződés/ Tervpályázat) rovatát! Publikus adat.

Vagyoni jog típusa: Kérjük, válassza ki a legördülő menüsor megfelelő (Korlátlan felhasználás/ Korlátozott felhasználás) rovatát! Publikus adat.


MEGJEGYZÉS. Szabad szöveg. Bármilyen egyéb, az adatlapra fel nem vihető, fontosnak vélt információ megadható. A „Megjegyzés” rovat nem nyilvános, így az állampolgári hozzáféréssel nem, csak ügyintézői felületen látható.

Kapcsolódó dokumentum: A szerzői vagyoni jogokat igazoló dokumentum, pl. szerződés, tervpecsét stb. Nem publikus.

Státusz: A nyilatkozat a leadást követően megjelenik a saját bejelentések között, amely 15 napra közleménybe kikerül az http://eszjny.lechnerkozpont.hu/ oldalra, valamint az e-epites.hu-ra. Amennyiben ezen idő alatt senki nem vitatja a nyilatkozat hitelességét, azt a rendszer befogadja és így az a publikus felületre átkerülve láthatóvá válik. A 15 napos várakozási időben a beküldött nyilatkozatok a feltöltési felületen nem láthatóak.


Publikus adat = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan megjelenő, nyilvános adat.

Nem publikus adat = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan NEM megjelenő, NEM nyilvános adat. Csak az ügyintézők számára hozzáférhető.

Nem publikus adat* = Kötelezőn kitöltendő, de az önkéntes és/vagy kötelező adatlapon állampolgári felhasználók számára láthatóan NEM megjelenő, NEM nyilvános adat. Beérkező állampolgári és/vagy hatósági kérésre az ügyintézők által a kérelmező rendelkezésére bocsátható.


KITÖLTÖM