Ugrás a tartalomra

Az elmúlt évtizedek építésügyét, építészetét dokumentáló fotógyűjteményünk alapját a VÁTI, az UVATERV és az FTV fotói alkotják. A kb. 400 ezer papírképet, diapozitívot, negatívot, üvegnegatívot tartalmazó gyűjtemény egyelőre korlátozottan kutatható, jelenleg is feldolgozás alatt áll. A már kikutatott, feltárt fotókból válogatva létrehoztuk a Fotótár honlapot, ahol a tematikus albumokba rendezett képek több szempont alapján kereshetőek, illetve igyekszünk további adatokat, információkat, dokumentumokat rendelni hozzájuk, ezzel is segítve a kutathatóságot, információgyűjtést.

FOTÓTÁR


A honlapon található információkat, fotókat a szerzői jog védi, a portál tartalmának jogaival az Építési és Közlekedési Minisztérium rendelkezik. Minden felhasználási mód csak a szerző tudtával és engedélyével történhet. A honlap képi vagy szöveges tartalmának vagy ezek elemeinek felhasználása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. rendelkezései szerint történhet.

A weboldalon nyilvánosan közzétett anyagok a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi célra szabadon felhasználhatók! Közléskor a képek forrását kérjük, így adja meg: Cím, Készítő, Évszám (Azonosító) – ÉKM, Dokumentációs Központ / Fotótár, Állomány.

Magáncélra bárki készíthet a honlap tartalmáról másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. A szabad felhasználás eseteit kivéve a képi anyagokra felhasználási engedélyt kell kérni az Építési és Közlekedési Minisztériumtól (fototar@ekm.gov.hu vagy tervtar@ekm.gov.hu). A portálra való hivatkozások (ugrópontok) elhelyezhetők más online szolgáltatásokban, azonban az ÉKM fenntartja azt a jogot, hogy a hivatkozás ellen kifogást emeljen, és annak törlését kezdeményezze. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.