Ugrás a tartalomra

KATALÓGUS

A HunTéka integrált könyvtári rendszer a Dokumentációs Központ állományában található tervek, könyvek, kutatások és egyéb dokumentumok leíró adatait tartalmazó adatbázis. Különböző szempontok, adatok (pl. cím, hrsz., dátum, földrajzi név, típus stb.) segítik a keresést a több mint 420 ezer dokumentumot tartalmazó adatbázisban. Így feltárhatók a Dokumentációs Központban meglévő rendezési tervek, fejlesztési programok és koncepciók, építészeti-műszaki dokumentumok, szakvélemények, könyvek, kutatások – melyek betekintésre kikérhetők, illetve másolat kérhető róluk.

A DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT ONLINE KATALÓGUSA

Keresés a katalógusban

A Dokumentációs Központ gyűjteménye a dokumentumok típusa, eredete, tartalmi és formai sajátosságai szempontjából egyaránt nagyon heterogén. Könyvtári, valamint a leginkább keresett tervtári állományunkat is egy integrált könyvtári rendszerben, a Huntékában tartjuk nyilván.

A Katalógus főoldalán található Keresés menüpontot használva lehet különböző szempontok szerint keresni állományunkban.

A katalógusban egyszerű és összetett keresésre is van lehetőség. Célszerű az alábbi csonkolásokat is alkalmazni, hogy minél bővebb találati listát kapjunk: 
* = karakterhelyettesítő, tetszőleges számú karaktert helyettesít 
? = karakterhelyettesítő, 0 vagy 1 karakter helyettesítésére szolgál 
! = karakterhelyettesítő, pontosan 1 karaktert helyettesít 
" " = idézőjel használatával pontos találatot kapunk (pl. "Budafoki út"), ebben az esetben egymás mellett fordulnak elő a keresett szavak

Mivel tervtári állományunk speciális dokumentumokból áll, ezért feldolgozásuk, nyilvántartásuk némileg eltérhet a hagyományos könyv- és dokumentumkatalógusok logikájától. Amennyiben nem volt találat a keresett dokumentumra, abban az esetben is érdemes felvenni kollégáinkkal a kapcsolatot, akik több éves-évtizedes gyakorlatukkal segítenek a pontosabb keresésben, és igyekeznek minden lehetséges információt megadni az adott témában.


SZÓTÁR